* MID SEASON SALE: de extra korting ter hoogte van 15% op alle artikelen en als set aangeduide artikelen op loberon.be/nl/SALE/ is al verrekend. U heeft geen actiecode nodig. Slechts t/m 02-07-24.

Retour sturen & Ruilen

Retour sturen & Ruilen

HOE STUUR IK EEN BESTELLING TERUG?

Retourneren van zendingen, die u heeft ontvangen per pakketpost:
Verpak het item, dat u wilt retourneren, in zijn geheel en inclusief eventuele accessoires. Om schade tijdens transport te voorkomen, raden wij u aan de originele verpakking te gebruiken. De eenvoudigste manier is om het ingevulde retourformulier, dat u bij elke bestelling ontvangt (hetzij in het pakket of als een brief), ook in het pakket te stoppen. Dit retourformulier is voor ons het bewijs van de annulering. U kunt ook het door ons verstrekte voorbeeldformulier voor herroepingsrecht gebruiken. Als een artikel u niet bevalt, dan kunt u dat artikel natuurlijk gemakkelijk en op onze kosten retourneren. Gebruik hiervoor het retourlabel van DHL.

Zo eenvoudig is het:

1. Klik op de knop "naar het retourenportaal van DHL"
2. Vul alle formuliervelden in en klik op "Volgende"
3. Klik op "PDF openen en printen" om het retourlabel af te drukken.
4. Plak het afgedrukte label op uw pakket en lever het af bij het dichtstbijzijnde postkantoor.
5. Pakketten kunt u bij de Belgische Post afgeven.

U kunt het retourlabel ook aanvragen via onze klantenservice.
Als uw postkantoor uw retourpakket vanwege de omvang niet accepteert, neem dan contact op met onze klantenservice. We regelen dan dat het artikel bij u thuis wordt opgehaald. Bewaar de retourbon van de post goed, omdat deze dient als bewijs voor teruggave.


Retourneren van zendingen ontvangen door de vrachtvervoerder:

De eenvoudigste en gemakkelijkste manier om zendingen te retourneren, is als u onze klantenservice telefonisch of per e-mail informeert over uw retouraanvraag:

• 02 454 05 08

• klantenservice@loberon.be

Vervolgens regelen wij dat de goederen worden opgehaald.


Herroepingsrecht

U heeft het recht om het contract binnen eenentwintig dagen op te zeggen zonder opgave van redenen. De opzegtermijn is eenentwintig dagen na de datum waarop u of een door u genoemde derde, die niet de vervoerder is, de laatste goederen in bezit heeft of heeft genomen. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht, dient u contact met ons op te nemen (LOBERON klantenservice, Regulierenring 22, 3981 LB Bunnik, telefoon: 02 454 05 08 (lokaal tarief), E-mail: klantenservice@loberon.be) door middel van een duidelijke verklaring (bijv. door een brief verzonden per post of een e-mail) over uw beslissing om dit contract te annuleren. U kunt de bijgevoegde voorbeeldbrief gebruiken, wat niet verplicht is. Om te annuleren, volstaat het dat u de kennisgeving van het opzeggen van het contract verzendt vóór het verstrijken van het opzegtermijn.

Gevolgen van de herroeping

Als u het contract wil annuleren, moeten wij alle betalingen die we van u hebben ontvangen, inclusief verzendkosten (behalve de extra kosten die voortvloeien uit het kiezen van een andere bezorgmethode dan de gunstigste standaardlevering die wij aanbieden) onmiddellijk terugbetalen, uiterlijk binnen veertien dagen na de datum waarop de kennisgeving van uw annulering ons heeft bereikt. Voor deze terugbetaling zullen we hetzelfde betaalmiddel gebruiken dat u heeft gebruikt in de oorspronkelijke transactie, tenzij het uitdrukkelijk anders met u is overeengekomen. In geen geval worden kosten voor deze terugbetaling in rekening gebracht. We kunnen de terugbetaling weigeren tot we de goederen terug hebben ontvangen of totdat u het bewijs hebt geleverd dat u de goederen heeft geretourneerd. U moet de goederen onmiddellijk aan ons terugsturen en in ieder geval niet later dan veertien dagen na de datum waarop u ons op de hoogte brengt van de annulering van dit contract. De annulering is een feit als u de goederen verzendt vóór de deadline van veertien dagen. Wij betalen de kosten van het terugzenden van de goederen indien u gebruik maakt van bovengenoemde retourprocedure via DHL. Indien u gebruik maakt van een andere retourprocedure of vervoerder zijn de directe kosten voor het terugsturen van de goederen voor uw rekening. U hoeft alleen te betalen voor een mogelijk waardeverlies van de goederen, als dit waardeverlies het gevolg is van een behandeling die niet noodzakelijk is voor het onderzoeken van aard, kenmerken en werking van de goederen.

Uitsluiting van het recht op herroeping

Het recht op herroeping is niet van toepassing bij volgende overeenkomsten:

• Overeenkomsten voor de levering van goederen die niet geprefabriceerd zijn en waarbij voor de complete vervaardiging een individuele keuze of aan te geven gebruiksdoel door de consument bepalend is of die duidelijk zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften van de consument,

• Overeenkomsten voor de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn voor retourneren om redenen van gezondheid of hygiëne, als de verzegeling na levering is verwijderd.

Modelformulier voor herroeping

Dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen. U bent niet verplicht dit formulier te gebruiken, u kunt de door u bestelde artikelen eenvoudig en binnen 21 dagen na ontvangst aan ons terugsturen zonder dit formulier.


Hieronder kunt u het Europees Modelformulier voor herroeping downloaden: Modelformulier herroeping.pdf